LC Addisoneja! Olen Candilla, Austeneiden kirjoittaja, ja nyt tavoitteenani on päästä tämänkin suvun kanssa 10. sukupolveen.

Addisonejen suvun kantaäiti Sheryl on 22-vuotias, rikkaan perheen lapsi, joka joutuu erinäisten käänteiden seurauksena aloittamaan uuden elämän kaukana kaikesta tutusta ja turvallisesta.

Tervetuloa lukemaan Addisoneja! Austeneiden häviämisen jälkeen lannistuin hetkeksi, mutta nyt intoa taas riittää. Toivon palautetta aloitusosasta, jotta tiedän mitä tehdä toisin. Ensimmäinen varsinainen osa ilmestyy lähiaikoina!

LC Addison Sheryl Addison Tarina julkaistu 12.11.!

1. Mitä on onni


Tilasin taksin lentokentältä ja ristin jalkani. Ajomatkasta oli tulossa pitkä - kuskin arvion mukaan olisimme perillä vasta varhain seuraavan vuorokauden puolella. Katsoin alati ohi viliseviä maisemia kuin sumussa. En tainnut ymmärtää lähes mitään minua ympäröivästä maailmastani, keskityin vain hengittämään tasaisesti - löytämään oikeanlaisen, turruttavan rytmin. Ehkä kipu lähtisi sillä pois. Ilta vaihtui yöksi, yö jälleen horisontissa sarastavaksi aamuksi. Nukahdin viiden aikaan aamuyöllä, kun en enää jaksanut laskeaa ohiviliseviä katulamppuja tai pilvenpiirtäjiä. Kun aloin muistella tarkemmia, herättää aivojani oudosta usvasta, muistin että edellisistä pilvenpiirtäjistä oli jo huolestuttavan paljon aikaa...


Taksi jätti minut säälittävän näköisen talon pihaan. "Valitan." kuski sanoi viimeisiksi sanoikseen, hän oli siis huomannut läpi yön jatkuneet kyyneleeni. Minua melkein nolotti. Oli kuitenkin helppo tuudittautua ajatukseen, että olimme jo ystäviä - olimmehan istuneet samassa taksissa miltei vuorokauden. En jaksanut miettiä asiaa.


Musertava suru täytti kuitenkin pian mieleni pienimmänkin kolkan. Olin paitsi menettänyt 3 parasta ystävääni, olin myös kaukana kotoa. Vilkaistessani ympärilleni en nähnyt yhtäkään pilvenpiirtäjää tai kahdeksankaistaista katua. En tiennyt, että paikka oli näinkin kaukana kaikesta. Kun olin lähtenyt Filippiineiltä, lensin kotiin ja olin siellä viikon. Sen jälkeen, kun isä ja äiti huomasivat kuinka pahassa jamassa olin, he lähettivät minut tänne aloittamaan omaa elämääni. "Siitä voi tulla hauskaa. Tutustu uusiin ihmisiin ja nauti olostasi. Etsi työpaikka ja ystävysty paikallisiin, mutta muista myös että olet milloin tahansa tervetullut takaisin kotiin, kulta." he olivat sanoneet ja hymyilleet kannustavasti.


Lysähdin sängylleni. Asiaa ei auttanut, että se natisi kuin olisi nähnyt parhaat päivänsä jo 50-luvulla. Tässä mielentilassa en kuitenkaan jaksanut välittää niin pienistä asioista, ja unohdinkin sen pian. Uppouduin jälleen ajatuksiini.


Vielä viikko sitten kaikki oli ollut täydellistä. Minulta ei ollut puuttunut mitään, elämäni oli ollut täyttä ja onnellista. Pieni hymynkare nousi huulilleni miettiessäni, kuinka hauskaa meillä oli aina ystävien kesken ollut, mutta hymy hyytyi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Nyt elämältäni puuttui pohja.


Minun oli pakko koittaa saada jälleen kiinni elämästäni, ja aloitin sen käymällä kylän kirjastossa. Matkalla minut täytti uusi järkytyksen aalto, joka ei tällä kertaa johtunut ihmissuhteista. Kyläpahanen oli todellakin pieni. Oikea tuppukylä.


Aloin pikku hiljaa ajautua täydelliseen shokkiin. Olin tottunut suurkaupunkeihin, niiden tuoksuun ja meteliin. Siellä tunsin oloni kotoisaksi. Täällä oli aivan liian hiljaista ja ilma oli aivan liian helppoa hengitettäväksi. Kaikkialla tuoksui imelältä, kuin olisin ollut karkkikaupassa. Istahdin tietokoneelle ja avasin kotikaupunkini omat uutissivut. Helpotuksen tunne vyöryi sisälleni, sillä kaikki vaikutti olevan siellä kunnossa - kuten aina ennenkin.


Etsin hyllystä lempikirjani ja aloin lukea. Sekin tuntui erilaiselta - sivut tuntuivat paksummilta ja tuoksuivat aivan vääriltä. Lähdin nopeasti kotiin rauhoittumaan.


Kotiin päästyäni sängylläni oli pieni lentolehtinen. Siinä kerrottiin kissankokoisin kirjaimin rannan grillitapahtumasta, joka järjestettäisiin illalla. Ajattelin, ettei tämä voi mennä enää pahemmaksi, ja lähdin rannalle.


Tiesin, ettei olisi pitänyt mennä. Ranta oli kuin huono pilaversio niistä rannoista, joihin olin tottunut. Lämpömittari ei näyttänyt kolmeakymmentä plusastetta eikä vesi hehkunut turkoosina. Paratiisin tilalla oli nyt levää, sameaa vettä ja viileä lämpötila.


Olin tottunut myös hyvännäköisiin miehiin. Paikalliset näyttivät olevan kaikkea muuta - karvaisia ja likaisia. Ällötyksen puistatus ravistutti kroppaani.


Kävelin hitaasti laiturille ja otin hyvän asennon aurinkotuolissa. Luuni ottivat kiinni sen kovaan puuhun, mutta en antanut sen häiritä. Tunsin, kuinka jonkin miehen katse porautui takaraivooni, mutten kääntänyt katsettani. En haluaisi tuottaa itselleni uutta pettymystä.


Vaikka meri oli niin kovin kaukana siitä merestä jonka muistin, toi se silti lohtua. Tuoksu oli miltei samanlainen, ja tuntiessani hennon suolan tuoksun sieraimissani rauhotuin hetkeksi. Olin sentään samalla planeetalla kuin ennen, sekin toi lohtua. Hetken päästä aloin ajatella, kuinka pahassa jamassa mielenterveyteni oli.


Lähdin kävelemään päämäärättömästi usvaiselle, levältä tuoksuvalle rannalle. Köpötellessäni rantaa pitkin näin tuoreita, pieniä kavion jälkiä, ja pian eteeni laukkasi pieni varsa. Se näytti yksinäiseltä ja hieman aralta, mutta tuli haistamaan kädenselkämystäni kun vein sen hevosen turvan eteen. Se tuhahti hiljaa.


Sitten tein ilmeisesti väärän siirron - koitin taputtaa varsan kaulaa. Se hirnahti pelokkaasti ja nousi takaraajoilleen, jonka jälkeen katsoin parhaimmaksi vaihtoehdoksi vetäytyä takavasemmalle. Varsa loi minuun epäuskoisen silmäyksen ja jatkoi matkaansa.


En ollut tiennyt, että hevoset osaavat mulkaista niin loukkaantuneen näköisinä. Miettiessäni varsan hupaisaa katsetta minua alkoi väkisinkin naurattaa, ja hetken päästä hymyilin kuin Hangon keksi. Missään ei enään ollut mitään järkeä, mutta oli tietenkin parempi hymyillä idiootin lailla kuin itkeä. Näin en herättäisi niin paljon huomiota.


Aurinko alkoi laskea, mutta sen sijaan että minua olisi alkanut väsyttää, aloin piristyä. Tuntui kuin aivoni olisivat vihroin alkaneet selvetä, ja nyt kykenin aistimaan ympärilläni olevaa maailmaa huomattavasti tarkemmin. Kuulin takapihallani (miettiessäni sopivaa sanaa kuvastamaan tonttini reunaa pureskelin huuleni rikki) sirittävien leppäkerttujen äänen ja menin oitis ihmettelemään niitä paremman tekemisen puutteessa.


Iltaisin uusi kotikyläni oli parhaimmillaan. Lämpötilan alkaessa laskea kaunis usva peitti koko horisontin, ja ilta-auringon koittaessa luoda säteitään sen läpi koko kylä hehkui illan kaunista ruskaa. Vaikka olin tottunut hieman erilaisiin auringonlaskuihin suurkaupungissa, tämäkin onnistui tekemään vaikutuksen.


Käperryin peittoni alle ja ummistin silmäni. Minua kyllä väsytti, mutta olin tottunut olemaan tähän aikaan lauantai-iltana juhlimassa tai viettämässä aikaa kavereideni kanssa. Lisäksi oli vaikea koittaa saada unta näin hiljaisessa paikassa, sillä kuulin omat ajatukseni liiankin selvästi. Pian ajatukseni alkoivat käydä yhä utuisemmiksi, ja pian vaivuin pinnalliseen ja katkonaiseen uneen.


Olin yliarvioinut paikan lämpötilan, ja se kostaantui aamulla. Herätessäni en tuntenut ihoani, olin niin kohmeessa. Ihoni kihelmöi ja olo oli todella epämukava, ja se tietenkin heijastui suoraan käytökseeni. En ollut ollut yhtä huonolla tuulella sitten teinivuosieni. Äitini järjestämä työpaikka pienen asianajajatoimiston sihteerinä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, mutten voinut jättää menemättäkään. Olinhan luvannut edes yrittää tulla toimeen omillani.


Vedin päälleni kaikista naurettavimmat vaatteeni - vanhan, osittain kauhtuneen t-paidan sekä raihnaiset farkut - ja lähdin taksilla työpaikalle. Mökötin taksikuskille koko matkan. Taksissa aloin pohtia, ketä varten esitin tällaista, maansa myynyttä ja onnetonta naista? Mitä kyläläiset minusta puhuivat? Aloin muodostaa mielessäni mitä hurjempia ja toinen toistaan kimurantimpia juonikuvioita täkäläisten päätelmistä, mutta kuplani puhkesi kun taksikuski ilmoitti minun olevan perillä.


Toimistorakennuksen aulassa vastaani käveli ensimmäinen piristysruiske aikoihin - hyvännäköinen mies! Olin jo miltei unohtanut, miltä miehen kuuluisi näyttää. Totta puhuen en edes haluaisi ajatella miehiä kaiken sen jälkeen mitä olen kokenut, mutta sisäinen kelloni on toista mieltä. Ja kyllä ajatus minusta hiljalleen erakoituneena 18 kissan kanssa vaikuttaa inhottavalta.


Aloin kehrätä, kun mies käveli ohi. Oli kuitenkin uutta, etten saanut vastakaikua katseelleni. Yleensä miehet noteerasivat minut ennen kuin ehdin kissaa sanoa, ja tuhahdinkin kovaäänisesti niin että mies lopulta kääntyi kuin kääntyikin minuun päin. Nostin leukani pystyyn ja lähdin kävelemään rappusia ylös yhä sydänjuuriani myöten loukkaantuneena. Täkäläisillä ei ilmeisesti ollut pulaa kauniista naisista.


Riemuni repesi kun lähdin kävelemään kotiin kaatopaikan kautta. Nyt selvisi, miksi kylä oli aina niin hiljainen - asukkaat kokoontuivat kaatopaikalla! Virneeni sen kuin leveni, vaikka sainkin osakseni paheksuvia katseita. Jostakin käsittämättömästä syystä olin äärimmäisen huvittunut katsellessani ympärilleni, ja murheet kaikkosivat hetkeksi kuin tuhka tuuleen.


Illalla tunsin itseni niin levottomaksi, että aloin tuntea pakottavaa tarvetta päästä pienelle kävelylle. Olin ennen muuttoani tutustunut alueeseen karttojen avulla, ja luulinkin tuntevani jo kohtalaisesti tonttini lähimmät lenkkimaastot. Vaihdoin korkokenkäni mukavempiin ja lähdin ulos. Enkä turhaan - näin kauriin ensimmäistä kertaa elämässäni.


Olin koko lenkin yhtä hymyä. Olin pikku hiljaa alkanut tuntea tietynlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta kyläläisten kanssa - minusta ei enää juoruiltu, minua tervehdittiin ruokakaupassa ja postinjakaja jäi usein juttelemaan kanssani pariksi minuutiksi. Pomokin näytti pitävän minusta. Tämä elämänmuutos saattoikin olla aivan paikallaan.

 
Vaikka asiat olivatkin alkaneet sujua paremmin, en voinut pitää näppejäni erossa kirjaston tietokoneelta ja eri matkatoimistojen kotisivuilta. Vaikka olin köyhä, sopivat erityisesti äkkilähdöt minimaaliseen budjettiini vallan sopivasti, kunhan niille antoi tarpeeksi painoarvoa. Voisinhan säästää vaikka ruoasta, jos tarve niin vaatisi. Sen tiesin varmasti, että jossain vaiheessa minun pitäisi taas päästä kiertelemään maailmaa ja näkemään tämän kylän ulkopuolista elämää.


2 viikon ja 5 päivän kuluttua päätön uurastukseni palkittiin, kun sain kuntosalilta tullessani viestin pomolta. "Sheryl, ajattelin että sopisit mukavasti asiakaspalveluhommiin, vaikka teatterin puolelle. Jutellaan huomenna toimistollani 9:30. -Christina." No, en tietenkään edes koittanut peitellä ylennyksen tuomaa huumaa, vaan pompin kotiin niin kovaa että kantapääni huusivat tuskasta päästessäni ovelle. Kerrankin osasin tehdä jotain, ja vieläpä ansiokkaasti!


Muutaman kuukauden kuluttua sain sen verran rahaa kasaan, että pääsin muuttamaan toiselle puolelle kaupunkia mukavaan, pieneen taloon. Se oli vielä melko tyhjillään, mutta raahasin kirpputorilta uutta tavaraa sinne minkä ehdin. Olin luonnottoman innoissani - minulla ei ollut ikinä ennen ollut omaa kotia, jota sisustaa! Olematon budjettini kärsi entisestään.


Talo ei ollut maailman viihtyisin, mutta kelpasi hyvin paremman puutteessa. Sijaintikin oli hyvä, kauppa oli lähellä ja työpaikalle oli vain puolentoista kilometrin kävelymatka. Ikkunoiden reunat olivat vetoisat ja lattianraoista nousi kylmällä ilmalla hyytävää ilmaa sisään, mutta muuten kaikki oli kunnossa.


Perjantai-iltana lähdin viihteelle. Tuntui oudolta, etten enää saanut mahdollisuutta pohtia mihin suosittuun yökerhoon tällä kertaa lähtisin - koko kylässä oli vain yksi pieni pubi. Olin jo lähtiessäni täysin asennoitunut siihen, että joisin muutaman ja lähtisin takaisin kotiin television ääreen.


Pelkoni osoittautuvat oikeiksi - minun lisäkseni paikalle oli vaivautunut vain hevosensa ulkopuolelle parkkeenannut rouva. Tilasin konjakkia ja huokaisin syvään.


Missä kaupungin kaikki muut ikäiseni olivat yhdeksältä perjantai-iltana? Luultavasti tekemässä töitä pellolla tai karsinassa. Yhtäkkiä koko maalaiskylä alkoi kuvottaa minua. Mielialani laski suorastaan hälyttävästi, ja aloin tuntea pakottavaa tarvetta päästä pois koko maanosasta. Siemaisin lasin tyhjäksi ja lähdin taksilla kotiin.


Lauantaiaamuna lähdin kirjastolle pienen pääkivun kanssa. Kun selailin suosikkimatkatoimistoni sivuja tuhannennen kerran, eteeni osui ällistyttävän halpa, yhden hengen matka Pariisiin. Hetkeäkään mietittyäni painoin "Varaa matka"-nappia ja tunsin onnen tunteen leviävän pitkin vartaloani.


Kun varasin illalla lentoja, olin kuin seitsemännessä taivaassa. Juuri tätä olin ollut vailla - ulkomaanmatkaa!


Ja aivan pian olin Pariisissa. Lentomatka ei ollut kovin pitkä, ja sain sen menemään ennätyksellisen nopeasti siemailemalla viiniä ja kuuntelemalla lempimusiikkiani iPodista. Koneen laskeutuessa tunsin olevani ääriäni myöten täynnä tyytyväisyyden tunnetta.


Eräs Pariisin vanha kaupunginosa, johon matkustin, oli täsmälleen yhtä kaunis kuin olin kuvitellut sen olevan. Kaikkialla oli äärettömän kaunista ja rauhallista. Lämpömittari näytti kahtakymmentäkuutta lämpöastetta, joten otin neuleeni pois ja lähdin keskusta-alueelle intoa puhkuen.


"Bonjour!" huudahdin astellessani sisään hotelliani vastapäätä sijaitsevaan, pieneen putiikkiin. Mies vastasi takaisin aidosti hymyillen, enkä voinut peittää riemastustani siitä, että olin nyt Pariisissa. Kaikki oli kerrankin täydellisen hyvin.


Pariisissa kaikki näytti olevan monin verroin kauniimpaa kuin kotona. Maisemat, ihmiset, tuoksu... kaikki.


Vuokrasin hotellista skootterin ja lähdin ajamaan pitkin syrjäisiä maalaiskatuja. Olin ajanut autokortin muutama vuosi sitten, joten sain ajaa sitä laillisesti, mutten ollut ikinä koskenut skootteriin edes pitkällä tikulla. Ajaminen oli helpompaa mitä luulin, ja pian kiisin katuja voitonriemuinen hymy suupielissäni.


Huoneeni oli varsin mukava 2 hengen huone. Parisängyssä nukkuminen ei ollut hassumpaa, en ollutkaan saanut nukkua tilavasti puoleen vuoteen. Uni tuli heti, kun sammutin valon.


Paikalliset olivat todella avoimia ja hauskoja, miehet varsinkin. Tämän miehen, Sergen kanssa, olin jutellut jo muutamana päivänä. Osa miehistä tuntui vain viehättyneen tänne eksoottisesta ulkonäöstäni, mutta Serge jaksoi hauskuuttaa minua jutuillaan ilman treffipyyntöjä. Kuuntelin häntä pelottavan mielelläni.
"Ja sitten se ilmapallo vaan syöksy mun päähän ihan suoraan, ja mun sisko katsoi mua ihan ihme ilmeellä!" hän sanoi selkeällä, mutta selvästi ranskaan päin murtavalla englannin aksentilla ja remahti sitten nauruun. En voinut olla nauramatta perässä, vaikken ymmärtänyt mistä hän puhui.


"Ei mutta, oikeesti. Oon miettinyt että uskallanko tai kehtaanko kysyä tätä. Mutta siis... mitä sunnäköinen nainen tekee yksin Pariisissa? Tarkoitan siis, että... voit kyllä sanoa jos oot joku agentintyyppinen." hän sanoi selvästi vakavoituneella äänellä. Kun ymmärsin, mitä hän sanoi, käperryin naurun voimasta kaksin kerroin. Seuraavaksi huomasin istuvani mukulakivetyksellä ja nauravani hillittömästi.


Koitin rauhoittua. Aloin selittää, kuinka olin vain loman tarpeessa, ja että olin painanut heti varaa-nappia kun olin löytänyt kohtuuhintaisen lennon ja hotellin tänne.


"Oui, oui." hän sanoi ranskaksi, ja ranskantaitoni riitti siihen mainiosti. "Mä oon jo ehtinyt kehitellä päässäni vaikka mitä." hän sanoi ja huomasin hänen punastuvan hiukan. Sisääni tulvahti outo tunne, mistä en itsekään saanut selvää. Tyydyin vain nauramaan hieman ja hymyilemään.


Juttelimme pitkään. Huomasin, että aloin todella pitää miehestä hieman yli sallitun rajan. No, en voinut syyttää itseäni; en vain ollut nähnyt hyvännäköisiä miehiä pitkään aikaan. En kuitenkaan voinut itselleni mitään.


Joka kerran, kun loin Sergeen flirttailevan katseen, aloin hävetä itseäni ja muutin ilmeeni ystävällisen hymyileväksi. Hän luultavasti mietti, oliko mielenterveyteni kunnossa, mutten antanut sen häiritä.


Yhtäkkiä Sergen ilme muuttui ja hän katsoi alaspäin hieman nolostuneena. "Mikä on?" kysyin hymyä äänessäni, ja sain odotella vastausta hetken. "Ei kai mikään. Oot vaan jotenki... liian nätti, vaikeeta kattoa suhun pitkiä aikoja kerrallaan." hän sanoi ja hänen poskensa alkoivat hehkua punaisina.


Se oli viimeinen naula arkkuuni. En jaksaisi enää koittaa hillitä itseäni, sillä en enää nähnyt siihen mitään syytä. Minulla ei ollut ketään kotona odottamassa, eikä kukaan tulisi tietämään tästä. Muuten olisin saattanut olla hieman turhan häpeissäni. Naurahdin ja katsoin häntä silmiin.


"Et haluais tulla tänään illalla hotellille mun kanssa? Siellä on alakerrassa hyvä baari, missä alkaa tänään kymmeneltä joku koomikon näytös. Voisit tulla tulkiksi."


"Kaipa mä voin, ei mulla muutakaan tekemistä ole. Nähdään vaikka varttia vaille." hän vastasi ja hymyili ystävällisen näköisenä. Huikkasin hänelle "nähdään", mutta luultavasti niin nopeasti ettei hän saanut selvää.


Juostessani hotellille sisälläni oli todella outo tunne. Häpesin itseäni suunnattomasti - olin esittänyt hänelle itsestäni aivan vääriä puolia - ja aloin ajatella selkeästi vasta päästyäni hotellin aulaan. Mikä oli päämääräni? Luoda poikarukkaan toivoa ja särkeä hänet sirpaleiksi noustessani koneeseen? Ei se ollut oikein. Mitä minä oikein ajattelin.

 
Istuin sisäpihan nuotiopaikalle ja sytytin tulen. Sisälläni velloi yhä varsin outo tunne. Se oli joko vatsatauti, tai sitten mahaani oli pesiytynyt perhosyhdyskunta. En tiedä kumpi. Yhtäkkiä molemmat vaihtoehdot tuntuivat yhtä realistisilta.


Kahdeksan paikkeilla aloin laittaa itseäni kuntoon. En tiedä miksi laittauduin - se soti jälleen vastaan yritystäni olla koskematta Sergeen - mutta olin tunnin liimautuneena peilin eteen kuin purkkapallo. Vasta puhelimen alkaessa soida irroittauduin peilin otteesta ja painoin luurin korvalleni. "Neiti Addison, teille on tulossa vieras." naisääni sanoi puhelimeen esiteltyään ensin olevansa respan työntekijä. Kiitin häntä ja suljin puhelimen.


Menin Sergeä vastaan käytävälle, ja yllätyksekseni hän syöksyi heti halaamaan minua. Se oli kai yleinen ranskalainen tapa? Tervehdin häntä turhankin innokkaasti enkä vastustellut halausta.


Olipa hänen sylinsä lämmin. Aloin vaipua pelottavan syvälle omiin ajatuksiini, enkä huomannut halauksen kyseenalaista pituutta. Muutaman sekunnin kuluttua yskäisin ja otin askeleen taaksepäin. Serge tuntui hämmentyvän ja vetäytyi pois posket hieman punoittaen. "Oho, anteeksi." hän sanoi katse maassa.


Silloin päässäni naksahti. Kun Serge oli vetäytymässä irti, puristin hänet tiukemmin itseäni vasten ja painoin huuleni hänen pehmeille huulilleen.


Hetken päästä hän vetäytyi irti, otti minut käsivarsilleen kuin olisin painanut kymmenen kiloa ja lähti ovea kohti. Osoitin kädelläni, mikä ovi oli oikea ja painoin kahvan alas. Se olikin ainoa selkeä muistikuvani muutamaan tuntiin.


Yö oli lähellä täydellistä. Emme päässeet yökerhoon asti, mutta hauskaa meillä kyllä oli. Digitaalisen, vanhanaikaisen herätyskellon näyttö vilkutti 02:47, kun kiedoin itseni satiiniseen aamutakkiin ja istahdin hotellihuoneen parvekkeelle sytyttääkseni tupakan. Olin vähentänyt polttamista, mutta nyt se oli kuin refleksi, jota en jaksanut vastustella. Ruumiini oli liian rento siihen. Hetken päästä pyyhkeen lanteilleen kietonut Serge tuli taakseni, istui viereiseen tuoliin ja veti minut lähelleen. Hänen läheisyytensä tuntui hyvältä, ja hänen tuoksunsa sai minut hetkeksi unohtamaan koko muun maailman. Nauroin hänen ilmeelleen, kun hän puhalteli savusta renkaita taivaankantta vasten ja puhkoi ne sitten sormellaan. Kirpeä pakkasyö sai minut kietoutumaan yhä tiukemmin hänen rintaansa vasten.


Neljältä aamuyöllä lähdin saattamaan Sergeä taksille. Suutelin häntä, katsoin hänen tummanvihreitä silmiään ja lupasin soittaa huomenna. Hän halasi minua vielä kerran, hymyili huikaisevaa hymyään ja laittoi oven kiinni.


Vaikka kello oli jo lähempänä puolta viittä aamulla, en tuntenut kropassani pienintäkään merkkiä väsymyksestä. Itse asiassa löysin yllätyksekseni merkkejä vain tyytyväisyydestä ja ilosta. Kävelin kylpyhuoneeseen, laitoin veden valumaan ja jätin vaatteeni suihkuverhon tangon päälle. Pulahdin vaahdon rauhoittavaan syliin, ja viimeisimmätkin huoleni pyyhkiytyivät pois mielestäni.

 
Huoneen vanhanaikaiset lamput piirsivät sydämenmuotoisia varjoja kattoon. Laskin niitä, tein samoja kuvioita peittoon ja lauloin hiljaa, kunnes viimein - viideltä - vajosin uneen. Tunsin itseni onnellisemmaksi kuin aikoihin. Hetken huumaahan tämä vain oli, siksi elinkin hetkessä.


Kun heräsin puhelimen sointiin, kello näytti aamukuutta. Hienoa, olin nukkunut tunnin. Siltä näytinkin. Kun ryntäsin ylös sängystä, kopeloin reittini puhelimen luokse huoneen hämärässä aamunkajossa ja painoin sen korvalleni. Naisääni oli tuttu. "Yhdistän puhelun matkatoimistonne yhteyshenkilölle, hänellä on asiaa neiti Sheryl Addisonille."


Tyypillistä. Tunnin päästä istuin jo taksissa, silmät ristissä katselemassa Ranskan taakse jääviä maisemia. Huomisillalle alunperin varaamani paluulento myöhästyisi yli vuorokauden, sillä kone oli huollossa eikä uutta konetta saatu tilalle. Niinpä sain korvauksena ensimmäisen lennon, joka sopi määränpäähäni; se kuulutettaisiin puolen tunnin päästä.

Niin jätin taakseni Ranskan ja miehen, johon olin yhtäkkiä kummallisen rakastunut.

12 kommenttia:

Cherrysama

Aivan ihastuttava osa. Kivasti olit yhdistänyt tuon matkailunkin tähän osaan. Toi on oikeesti kauheeta kun ei meinaa löytyä hyvän näköisiä miehiä mistään. Ainakin alottajan kohdalla tuntuu, että niitä saa etsimällä etsiä.

Jade

Kiva kun jatkoa tuli näin pian! Minusta on aina myös mukavaa piristystä jos simit matkustelee välillä. Maailmanmatkaajaa on yks mun suosikki lisäreistä, jollei melkeinpä paras...kuitenkin ihana osa taas. Melkein toivoin, että Sheryl olisi kesyttänyt tuon alun varsan, söpö. Hauska myös seurata miten sulla tarina etenee kun itsekkin aloitin lc:n Appiksessa ja samoja naamoja tulee vastaan :D...sopivia sulhaskandidaatteja on tosiaan hankala löytää sieltä, kaikki ovat joko varattuja tai sitten jotain muuta.

Awwww♥

Awwwss♥ tää on niin ihana ;) Kiva kun tähän oli tullut tää matkakin samaan syssyyn! Mullakin on aina ongelmia löytää miehiä :O siis hyvän näköisiä... Alkaa tuntua lc:ssä silleen kun päivät vähenee: "Apua! Mitä mä teen, täähän on kohta semmone vanha kurttu!" :D Kun on vaan 21 pv, tai vähemmän löyttäää hyvä mään :D Käyn kattoo täällä joka päivä onko jatkoa tullu x)

mutta siis jatkoa peliin ;)

suuzzi

Olipas hyvä osa, tosi kiva toi Pariisin matka. Pystyit sillä luomaan tähän ihanan erilaisen alun verrattuna useimpiin legacyihin, joissa ensimmäinen osa kuluu siinä kaupungissa, johon sim on juuri muuttanut. Tykkäsin tosi paljon tosta, että Sheryl vähän epäröi ton Sergein suhteen, eikä ollut menossa heti päätä pahkaa sen kanssa sänkyyn ja naimisiin. Sait kirjoitettua kohtauksesta jotenkin tosi realistisen, plussaa siitä! Jatkoa odotellen :)

Madness

Voi Candilla sie oot kyllä niiiiin taitava näitten tarinoittes kanssa! ♥ Mukana (ainakii lähea) alusta asti Austeneitten kanssa ja here I am again!
Tykkäsin uuesta osasta ihan mielettömästi! Oli mukavasti pituutta, ja vaikka alku on aina vaikein ja usein tylsin, sait tähän mukavasti kaikenlaista sisältöä ja missään välissä ei tuntunu tympivältä. Tuot myös aina tekstillä tarinaan lisää syvyyttä asioissa, joita ei kuvista näy tai ole edes simssissä mahollista. Parveke-kohtaus oli just hieno!
Rakastan myös noita maisemakuvia, Simssin Ranska on ♥
Ja näköjään oot saanu tän tarinan kanssa tuon nurmikon näkymään niin ku pitää :) En tiiä mikä asetus siulla ennen oli eri tavalla ku nurmikko oli pelkkää sohjoo, vaikka kaikki muu oli tarkkaa.

Ja nauroin tälle, ihana!
"...mutta olin tunnin liimautuneena peilin eteen kuin purkkapallo."

Jees, eipä tässä muuta. Oikeesti oot varmaan aina ollu ehkä se miun suosikki Simstarinoitten kirjottelijoista! :) Täytyykii linkittää tää Firquihin heti ku jaksan ja eestyn!

Jatka samaan malliin!

-Aada/MCRmadness

Lapsonen/nuudelityttö

Sinä se vasta osaatkin :) Mahtava osa jälleen :) Noi Sergen silmät on vaa vähä creepyt, onks ne jotkut "piilolinssit"?

Anonyymi

Mahtava osa -kuten aiempikin ;) jatkoa vaan pian!

Candilla

Cherrysama, kiitos paljon! :) Ja tosiaan, se oli osasyy matkaan kyllä. :/
Jadeliini, itsekin tykkään Maailmanmatkaajasta! Mulla oli varsan varalle pari suunnitelmaa, mutta päätin hylätä ne tarinan etenemisen kannalta. :D Ehkä joskus!
Awww♥ , kiitos paljon! :) Haha, tuttu tunne!
suuzzi, kiitoksia! :) Tottahan se on, että ensimmäiset osat tuppaavat sijoittumaan sinne kotikaupunkiin. Kiva kuulla että kohtaus oli realistinen! :)
Aada, kiitos tosi paljon! :) Oon nyt ihan otettu kyllä, oi. :) En keksi oikein muuta kun että kiitos. Paljon!
Lapsonen/nuudelityttö , kiitos tosi paljon. <3 Haha katselin samaa itsekin, mutta ovat ihan korvaavat! :)
Anonyymi, kiitoksia! :) Jatkoa ei tarvitse enää kovin kauaa odottaa. :)

Jade

Mun piti tulla vielä kertomaan, että olet kehittynyt todella paljon kirjoittajana. Sen huomaa hyvin kun lukee Austeneiden vanhoja jaksoja. Aloitin siis lukeen Austenit uudestaan kun se jäi mulla joskus kesken, oon menossa jossain 18 jakson paikkeilla...

Sattumanvarainen

Caaaaandiiii! Ikävöin sinua! Jostain syystä tämä ei pyrkinyt päästä näytölleni tämä sivu, sattumalta tänne osuin ja ihmettelin että kuka on näin hyvä tekemään yhtään mitään <3 Ja siinähän se sitten luki. Et pystynytkään karistamaan minua >:D

Si-Va/Vaiskivande

Mukava osa. Itsekin pystyin jossain määrin samaistumaan tarinan henkilöihin, hyvä. :)

Tarina ainakin ensimmäisen osan perusteella erottuu todella mukavasti massasta, vieläpä edukseen. Mukavan omaperäistä juttua ja tuo naapurusto, missä simisi asuu, on suorastaan sanoen mahtava. Oletko itse tehnyt sen?

Jos vain ehdit ja haluat, olisi mukavaa, jos voisit linkittää myös The Simsistä ja sen pelaajista kertovan verkkolehden, jossa itsekin olen mukana, Propellin. Voin tarvittaessa lisätä tarinasi linkin lehdenkin etusivulle.

Osoite: http://fi.propelli.wikia.com/wiki/Suomen_Wikian_Pelien_Verkkolehti_Propelli

Anonyymi

Tää saattaa olla tyhmä kysymys, mut miten oot Saanu ton tollai väärinpäin tohon sängylle? :) ihana tarina ja ihanasti kirjotat ja kuvat on ihania! <3

Lähetä kommentti

 
Copyright 2011 LC Addison